luni, 9 februarie 2009

Sarmalute cu malai

Este pentru prima data cand prepar o reteta de "Sarmalute cu malai". Este o reteta traditionala din Tara Zarandului. Componente: varza, 1kg carne tocata (amestec de vita si porc), 2 cepe ( eu am ales ceapa rosie), condimente pentru sarmale, 200 gr malai, 20 boia de ardei, sare. Daca dorim putem sa calim ceapa in putin ulei, inainte de a o adauga in compozitie. Intr-un vas punem carnea tocata, adaugam ceapa calita, condimente , sare si malai. Se amesteca compozitia bine, ca malaiul sa se incorporeze uniform. Modul de formare al sarmalutelor este la fel ca la reteta generala. Se pun apoi intr-o cratita la fiert. Dupa preferinta se pot introduce la cuptor. Se lasa la fiert, cand sunt gata se pun pe farfurie si se servesc cu mamaliguta si ardei. Sunt delicioase!!! Pofta buna!

0 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro