duminică, 22 martie 2009
Placinta cu mere
Intr-o zi de post o Placinta cu mere este desertul ideal...
Ingrediente:1 pachet de margarina, 150 gr zahar farin , un praf de sare, 250 ml apa calda, 1 praf de copt stins in otet, faina cat cuprinde.
Pentru umplutura: 4 mere mari, 1 praf de scortisoara, 150 gr zahar, coaja de lamaie rasa, 50 gr margarina.
Decor: Zahar pudra vanilat
Aluatul se realizeaza rapid. Punem intr-un vas margarina si o lasam langa un loc cald sa se inmoaie, sau pe un vas cu apa fierbinte. Dupa ce s-a inmuiat margarina punem zaharul si mixam pana se omogenizeaza bine, se adauga apa calda putin cate putin. Adaugam praful de copt stins, sare si faina, se amesteca bine pana obtinem un aluat omogen si numai bun de intins pentru foi.
Separat obtinem umplutura, Merele rase se pun intr-o cratita si se fierb impreuna cu zaharul si margarina. Cand merele au ramas fara zeama se adauga scortisoara si lamaia rasa.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapeteta cu faina punem o foaie de aluat, un strat de mere, a doua foaie de aluat, o intepam cu furculita din loc in loc si se introduce la cuptor . Se lasa la copt la o temperatura de 180 gr C.
Cand este gata, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza, se presara cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu