sâmbătă, 31 ianuarie 2009
Papanasi cu gem de struguri
Fiind week-end si cum este traditia in familia mea, sa pregatim un desert, am ales sa fac "papanasi cu gem de struguri".
I-am preparat cu branza telemea cam 250 gr, 3 oua, 4 plicuri de zahar vanilat, 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de otet,smantana, gem de struguri, faina cat cuprinde, ulei de prajit.
Se rade branza, se adauga ouale, zaharul vanilat, bicarbonatul de sodiu stins, amestecam bine si adaugam faina. Nu se face un aluat dur, se lasa o idee mai moale, ca o coca de cozonac.
Se formeaza cu ajutorul fainii bile care se apasa la mijloc si se prajesc in ulei incins. Se fac si moturi pe urma. In smantana adaugam 2 zahar farin si vanilat, gemul se dilueaza cu o lingurita de apa.
Dupa prajire se pun pe farfurie cate 2 si se adauga deasupra smanatana si gem.
Se servesc calzi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu