duminică, 11 ianuarie 2009
Tort diplomat
Am ales pentru astazi reteta de TORT DIPLOMAT.
Este o reteta simpla si delicioasa:)
Ingrediente
Blat: piscoturi Crema: 5 oua, 15 gr gelatina, 700 gr frisca, 200 ml lapte, 150 gr zahar, 1 cutie de ananas. Decor: fructe si frisca Jeleu: 1 pliculet de jeleu.
Mod de preparare
Intr-o cratita punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si punem pe Baine-Marie, amestecam din cand in cand.
Cand s-a ingrosat o luam si o lasam la racit. Intr-o forma , sau cratita punem o folie, in siropul de la ananas trecem piscoturile si captusim forma. Separat se taie anansul in feliute sau cuburi. Se bate frisca. Cand crema este aproape rece se adauga ananasul si amestecam putin.
Se adauga apoi frisca si se amesteca usor. Se toarna aceasta compozitie in forma cu piscoturi.
Se pune la rece si se lasa minim 4 ore, este gata cand crema este bine inchegata. Se bate frisca ontru decor, jeleul pregateste conform retetei dupa pliculet.
Cand este gata, se pun fructe deasupra, se toarna jeleu si se imbraca apoi in frisca.
Mod de servire
Se serveste ca desert.
Pofta Mare!
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro