vineri, 3 aprilie 2009

Ciocolata de casa

Am cautat o reteta de "Ciocolata de casa" si nu am prea gasit ceva care sa dovedeasca calitatea. Aceasta reteta o am de la o mamaica tanara care am cunoscut-o din intamplare. Mi-a oferit reteta insufland ideea sa nu mai stau o clipa si cand ajung acasa sa o si prepar. Asta am si facut :)

Avem nevoie de: 500 gr zahar, 500 gr lapte praf, 50 gr cacao, 1 pachet de margarina, vanilie si adaos dupa preferinta. Se pune zaharul intr-o cratita cu 100 ml apa, astfel incat sa se umezeasca. Se pune la foc mediu si se amesteca.

Dupa ce a inceput sa fiarba se lasa 5 minute. Separat se amesteca laptele cu caaco si margarina cuburi, toate acestea se adauga in siropul format, se amesteca foarte bine si repede ca sa se omogenizeze compozitia, maxim 1 minut se tine pe foc. Intr-o tava unsa cu foarte putin ulei se toarna comopzitia , se intinde si se lasa sa se raceasca.

Se pune la rece si se taie dupa preferinta.

Daca doriti adaos de alune, stafide, fructe confiate se adauga atunci cand se toarna ciocolata in tava. Pofta buna!

2 comentarii:

Ina spunea...

Dupa aspect pare identica cu ciocolata de casa pe care o prepara matusa mea in copilarie. Superba! Interesant blog!

Anonim spunea...

vazand aceste imagini imi amintesc si eu de copilarie si de bunicuta mea care prepara aceasta reteta de cioccolata de casa la fel si...era nemaipomenita

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro