joi, 2 aprilie 2009

Cea Mai Mare Omleta Taraneasca din Lume!

În cadrul etapei Bucuresti, care se va desfasura în Parcul Izvor, în perioada 8-10 mai 2009,organizatorii evenimentului împreuna cu Toneli Group vor prezenta gastro show-ul „Cea Mai Mare Omleta Taraneasca din Lume”. Recordul va fi stabilit de echipa de bucatari de la Cabana Vânatorilor din Predeal, îndrumati de Maestrul Bercea Stefan – capitanul Echipei Olimpice de Bucatari a României. Show-ul va fi realizat într-o tigaie care va avea diametrul de 5metri lungime, marginea de 60 de cm înaltime si suprafata de 20 metri patrati. Focul care va praji omleta se va degaja din 80 de arzatoare alimentate cu gaz lichefiat. Recipientul va fi pozitionat pe 20 de picioare metalice la distanta de 1 metru de la sol, iar bucatarii vor amesteca omleta în timpul prepararii cu instrumente care vor depasi lungimea de 2 metri. Produsul gastronomic Reteta produsului gastronomic este flexibila. În functie de detaliile tehnice ale show-ului ea pote fi modificata pâna în momentul realizarii! Reteta propusa de Maestrul Stefan Bercea este urmatoarea: 25.000 de oua, 1.500 kg de cartofi, 300 kg de legume, 200 kg de costita afumata, 200 kg cascaval, 15 kg sare, 3 kg piper negru si multe alte ingrediente surpriza oferite de Maestrul Stefan Bercea.

Amestecul crud va cântari 3.000 de kg, iar dupa prajire va rezulta o cantitate de 2.500 kg. La final, publicul va beneficia de 6.500 de portii din omleta taraneasca. Înregistrarea recordului

Organizatorii vor numi mai multi specialisti care vor forma echipa de evaluare a recordului. Specialistii vor atesta recordul în urma mai multor criterii de evaluare si dimensionare care vor fi consemnate într-un proces verbal întocmit la fata locului. Documentul justificativ va fi prezentat la World Records Academy, institutie care înregistreza oficial performanta si emite atestatul de record mondial.

1 comentarii:

Anonim spunea...

abia astept sa vad show-ul si bineinteles sa gust din aceasta omltea:P

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro