marți, 30 iunie 2009

Sirop de zmeura

Ingrediente: 1 kg zmeura, 3 l apa, 2 kg zahar, 20 ml zeama de lamaie Mod de preparare: Zmeura se pune in apa si se lasa 1 ora. Se scuge apa, si se pune intr-o sita. Sita respectiva o bagam in apa si o scoatem in mai multe ape, astfel incat sa se elimine impuritatile. Se pune intr-o cratita cu 3 l apa, cand a dat in clocot o lasam 5 minute si strecuram, pasand pulpa de zmeura astfel incat sa ramana in sita doar semintele. Se pune zeama obtinuta la fiert impreuna cu zaharul si se amesteca. Se lasa la fiert pana se leaga. La sfarsit se adauga zeama de lamaie, se pune in sticle sau borcane care se capseaza. Se pastreaza in camara. Mod de servire: Se serveste cu apa minerala.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Am facut siropul se zmeura si a iesit EXTRAORDINAR:)

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro