marți, 30 iunie 2009
Sirop de zmeura
Ingrediente:
1 kg zmeura, 3 l apa, 2 kg zahar, 20 ml zeama de lamaie
Mod de preparare:
Zmeura se pune in apa si se lasa 1 ora. Se scuge apa, si se pune intr-o sita. Sita respectiva o bagam in apa si o scoatem in mai multe ape, astfel incat sa se elimine impuritatile. Se pune intr-o cratita cu 3 l apa, cand a dat in clocot o lasam 5 minute si strecuram, pasand pulpa de zmeura astfel incat sa ramana in sita doar semintele. Se pune zeama obtinuta la fiert impreuna cu zaharul si se amesteca. Se lasa la fiert pana se leaga. La sfarsit se adauga zeama de lamaie, se pune in sticle sau borcane care se capseaza. Se pastreaza in camara.
Mod de servire:
Se serveste cu apa minerala.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
1 comentarii:
Am facut siropul se zmeura si a iesit EXTRAORDINAR:)
Trimiteți un comentariu