- Ingrediente
- Blat: 3 oua, 100 gr zahar, 130 gr faina, 15 ml apa, 1/2 plic praf de copt, 1 praf de sare. Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 10 gr gelatina. Decor:mure, zmeura, jeleu, frisca.
- Mod de preparare
- Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 10 ml apa calda, adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 5 ml apa calda, se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si punem pe Baine-Marie, amestecam din cand in cand. Cand s-a ingrosat o luam si o lasam la racit. In forma in care am copt blatul punem folie si apoi prima foaie de blat. Se bate frisca. Cand crema este aproape rece se adauga frisca si se amesteca usor. Se toarna aceasta compozitie in forma cu foia de blat, peste crema se adauga si a doua foaie. Se pune la rece si se lasa minim 3 ore, este gata cand crema este bine inchegata. Cand este gata se pune prajitura pe o tava dreptunghiulara pentru decor. Se unge cu frisca batuta , se decoreaza cu mure, zmeura si jeleu, iar pe margine se decoreaza cu frisca batuta.
- Mod de servire
- Se serveste rece, poate fi decorata si cu alte fructe.
sâmbătă, 25 iulie 2009
Prajitura cu mure si zmeura
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu