- Un desert care iti aduce aminte de bunica...
- Ingrediente
- Aluat: 750 gr faina, 3 oua, 25 gr drojdie, 20 gr zahar, 1 praf de sare, 150 ml lapte, 150 gr unt. Umplutura: branza de vaci, coaja de lamaie rasa, zahar, vanilie Decor: mac
- Mod de preparare
- Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga ouale batute, zaharul, sarea si treptat faina. Usor, usor incorporam faina si adaugam apoi untul topit . Se framanta bine si se lasa 20 minute la dospit. Separat se unge tava cu unt. Branza se rade si se amesteca cu coaja de lamaie, si zahar. Dupa 20 minute impartim alutul in parti egale, fiecare parte o modelam ca o bila si o intindem usor. In mijloc punem umplutura de branza si o impaturim unind colturile si apoi inca o data , astfel cat sa aiba forma ca in poza. Se ung cu ou batut , se presara mac si se introduce la cuptor acesta fiind incins bine. Se lasa la copt, iar dupa coacere se pun pe un platou.
- Mod de servire
- Se servesc calde dupa preferinta cu smantana.
Reteta in imagini
Aici
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
2 comentarii:
Delicioase!!! Si intr-adevar... imi amintesc de bunica :) Toate vacantele mele la bunici erau indulcite cu poale-n brau si placinte cu branza ;)
Ce pofra mi-ai facut!!
Trimiteți un comentariu