duminică, 1 noiembrie 2009

Gutui caramel

Un desert delicios si usor de preparat :)
Ingrediente
2 gutui, 100 gr zahar, 150 ml frisca.
Mod de preparare
Gutuiile se spala si se taie fiecare pe jumatate. Se curata partea cu seminte si se pun intr-o tava din yena in care am adaugat 50 gr zahar. Se adauga 50 apa si se introduc in cuptorul incalzit si se lasa 20 minute. Separat intr-o cratita se caramelizeaza restul de 50 gr zahar. Cand zaharul a devenit de o culoare roscata se adauga 100 ml apa se lasa sa fiarba 2 minute si se toarna peste gutui. Se introduce din nou la cuptor, se mai lasa 10 minute. cand gutuiile s-au patruns se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit. Cand gutuiile sunt reci si sosul format se pun pe farfurii se orneaza cu frisca batuta si se toarna sos peste ele. Sunt un delicu simplu si rapid.
Mod de servire
Se servesc reci cu sos si frisca.
Reteta in imagini aici

1 comentarii:

Anonim spunea...

Buna! Numele meu este Isabel Buganu si te contactez din partea iDieta.ro. Ne place foarte mult blogul tau si am dori sa te ajutam in promovarea acesuia. Daca vrei sa colaboram astept sa imi trimiti datele tale de contact la adresa isabel.buganu@magnetique.ro. Spor! Isabel

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro