sâmbătă, 6 martie 2010

Clatite americane cu mure

Astazi am trecut prin Bucataria Americana ;) am facut "clatite americane" au iesit grozave... Ingrediente: 3 oua, 500 gr faina, un praf de sare, 1 praf de copt, 30 gr unt topit, 120 gr zahar, 500 ml lapte, dulceata de mure, frisca.

Mod de preparare: Intr-un bol adaugam zaharul , laptele, ouale, sare, untul topit si omogenizam. Separat faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia obtinuta, se amesteca usor cu o lingura apoi se omogenizeaza pana obtinem o compozitie omogena. Ne pregatim de copt caltitele ;) O tigaie de teflon se pune la incins pe foc fara grasime, luam din compozitie cantitate cat cuprinde un polonic si turnam in tigaie. Compozitia nu se intinde, nu miscam tigaia ca la clatitele romanesti. Focul trebuie sa fie mic, si se lasa clatita pana se rumeneste , iar deasupra apar mici gropite. Cand clatita este rumenita pe prima parte se ia usor cu o furculita si se intoarce si pe partea cealalta iar cand este gata se pune pe o farfurie intinsa. Pentru a obtine un desert delicios umplem clatitele cu dulceata de mure , iar deasupra ornam cu frisca batuta si sirop de dulceata. Mod de servire: Se servesc reci cu frisca si sirop.

4 comentarii:

Sarea in bucate spunea...

Pe aripi de primavara
8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)

Florentina spunea...

Pe cat de bine arata pe ata de bun este.
http://www.registrufirme.ro

Gabriela spunea...

ARATA FOARTE BINE SI TREBUIE SA FIIE SI FOARTE BUNE.BUNA IDEE CA PARCA MI-A VENIT POFTA DE NISTE CLATITE SI CRED CA AM SA FAC SI EU ASTAZI.BUUU-NE

vdaiana spunea...

Esti o minunata sursa de inspiratie pentur mine! Multumesc!
Pe blogul meu te asteapta un mic premiu de Florii. http://testdaiana1.blogspot.com/2010/03/premii-de-florii.html

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro