joi, 15 iulie 2010

Povestile Bucatariei Romanesti Volumul 1- Doborgea si Campia Romana

Din 16 iulie, Jurnalul National iti aduce o noua colectie de... povesti. De data aceasta, o colectie care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nimanui, dar mai ales din bucataria nimanui: “Povestile Bucatariei Romanesti”.

Timp de sapte saptamani, Jurnalul National iti aduce, in fiecare vineri, o colectie bogata in retete traditionale, numai bune de gatit: se adauga un soi unic de savoare si cele mai fine condimente...Totul sub semnatura unica a lui Radu Anton Roman. Din 1999, data aparitiei primei editii a cartii (titlul initial: “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”), continua sa fie un best-seller, in editii succesive, care aduc mereu imagini reinnoite asupra gastronomiei traditionale. Este prima carte de bucate romaneasca imbogtita cu povestiri si elemente de etnografie si antropologie culinara, un adevarat monument editorial al acestui domeniu.

Volumul I va “aduce” dinainte Doborgea si Campia Romana. Va invitam intr-o calatorie culinara cu preparate de exceptie! Tot in acest prim volum veti regasi o “harta” completa a podgoriilor si vinurilor romanesti. Cele sapte volume ale colectiei se dezvolta pe regiuni, urmand firul epic al autorului. In plus, fiecare volum este bogat ilustrat, cu fotografii ale preparatelor culinare.

Jurnalul National va ofera de aceasta data altfel de retete... pline cu suflet. Noutatea acestui proiect consta in continutul cartii - prin textele mai putin cunoscute ale lui Radu Anton Roman, dar si i n marturiile prietenilor de suflet ai lui Radu Anton Roman: Andrei Plesu, Cristian Tabara, Mihai Oroveanu, care vin cu povestiri despre marele gurmand roman si cu retete speciale. De asemenea, veti gasi imagini speciale cu Radu Anton Roman si fotografii etnografice, precum si imagini din expozitiile tematice ale Muzeului Satului “Dimitrie Gusti” si ale Muzeului taranului Roman.

“Povestile Bucatariei Romanesti” fac parte dintr-o colectie fascinanta numita sugestiv... “Retete de Colectie”. Asadar, nu ratati primul volum, de vineri, 16 iulie care va poarta prin...Dobrogea si Campia Romana! Spor la gatit!

0 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro