luni, 9 august 2010

Povestile Bucatariei Romanesti - Volumul 5 - Delta Dunarii

Jurnalul National iti aduce 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri, afla istoria bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romanilor... Mancaruri si legende! Vineri, 13 august, ai volumul cinci din "Povestile bucatariei romanesti". O editie completa, reasezata in pagina, innobilata si ilustrata cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Pentru ca tu sa ai in biblioteca si in bucataria ta "Retete de Colectie". O noua serie de carti exceptionale marca Jurnalul National. In aceasta saptamana, va invitam sa batem tara in lung si-n lat, degustand bucatele Deltei ("insula Delta", cum ii spune Radu Anton Roman) si-ale stanilor din munti, trecand, care-va-sa-zica, de la "civilizatia pestelui" la "civilizatia branzei". Urmarind pagina de carte, vom intra si in bucataria comunitatilor de aromani, iar dupa ce vom fi gustat din "pita machidonilor" vom trece iute muntii, in secuime, pentru o portie de gulas. Volumul 5 din "Povestile bucatariei romanesti" promite, dar, un retetar variat si savuros. Spor la gatit!

0 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro