În cadrul etapei Bucuresti, care se va desfasura în Parcul Izvor, în perioada 8-10 mai
2009,organizatorii evenimentului împreuna cu Toneli Group vor prezenta gastro show-ul
„Cea Mai Mare Omleta Taraneasca din Lume”. Recordul va fi stabilit de echipa de bucatari
de la Cabana Vânatorilor din Predeal, îndrumati de Maestrul Bercea Stefan – capitanul
Echipei Olimpice de Bucatari a României. Show-ul va fi realizat într-o tigaie care va avea
diametrul de 5metri lungime, marginea de 60 de cm înaltime si suprafata de 20 metri
patrati. Focul care va praji omleta se va degaja din 80 de arzatoare alimentate cu gaz
lichefiat. Recipientul va fi pozitionat pe 20 de picioare metalice la distanta de 1 metru de la
sol, iar bucatarii vor amesteca omleta în timpul prepararii cu instrumente care vor depasi
lungimea de 2 metri.
Produsul gastronomic
Reteta produsului gastronomic este flexibila. În functie de detaliile tehnice ale show-ului ea
pote fi modificata pâna în momentul realizarii! Reteta propusa de Maestrul Stefan Bercea
este urmatoarea: 25.000 de oua, 1.500 kg de cartofi, 300 kg de legume, 200 kg de costita
afumata, 200 kg cascaval, 15 kg sare, 3 kg piper negru si multe alte ingrediente surpriza
oferite de Maestrul Stefan Bercea.
Amestecul crud va cântari 3.000 de kg, iar dupa prajire va rezulta o cantitate de 2.500 kg. La final, publicul va beneficia de 6.500 de portii din omleta taraneasca.
Înregistrarea recordului Organizatorii vor numi mai multi specialisti care vor forma echipa de evaluare a recordului. Specialistii vor atesta recordul în urma mai multor criterii de evaluare si dimensionare care vor fi consemnate într-un proces verbal întocmit la fata locului. Documentul justificativ va fi prezentat la World Records Academy, institutie care înregistreza oficial performanta si emite atestatul de record mondial.
1 comentarii:
abia astept sa vad show-ul si bineinteles sa gust din aceasta omltea:P
Trimiteți un comentariu