- Ingrediente
- 300 gr zmeura, 1/4 pepene galben, 2 galbenusuri, 200 ml lapte, 100 gr zahar, vanilie, 150 ml frisca vegetala.
- Mod de preparare
- Intr-o cratita amestecam zaharul cu galbenusurile si laptele. Se pune intr-un vas cu apa fierbinte si amestecam din cand in cand pana se ingroasa, pana ce capata consistenta unei compozitii de clatite. Se lasa apoi la racit. Separat pasam zmeura si o trecem prin sita pentru a inlatura semintele. Batem frisca, cand este gata amestecam cu compozitia rece, si cu pulpa de zmeura. Se amesteca usor si se pune la congelator. Dupa 2- 3 ore este gata. Se pune in cupe si se decoreaza cu zmeura si bucati de pepene.
- Mod de servire
- Se serveste si cu sirop de zmeura.
miercuri, 29 iulie 2009
Inghetata cu zmeura
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu