marți, 18 august 2009

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Daca mergeti in piata de legume , sau aveti in gradina ,merita sa luati cativa dovlecei si sa-i preparati dupa aceasta reteta, sunt deliciosi , va garantez :)
Ingrediente
2 dovlecei tineri, 4 ciuperci, 1 ceapa, 50 gr branza dulce, 50 gr salam de vara, oregano, cascaval, sare, 20 ml ulei, 1 galbenus, 20 gr unt.
Mod de preparare
Dovleceii se spala, se curata de coaja si se taie pe jumatate. Fiecare jumatate de dovlecel se curata de seminte si miez astfel incat sa ramana ca o coaja, se pun intr-un vas din Yena uns cu ulei. Separat intr-o tigaie punem untul la topit se adauga ceapa , ciupercile si salamul tocate marunt. Se calesc cateva minute si la urma adaugam branza dulce, oregano amestecam usor, apoi galbenusul si sare dupa gust. Aceasta compozitie o utilizam la umplerea dovleceilor. Se adauga deasupra cascaval ras si introducem tava in cuptorul incalzit. Se lasa pana ce dovleceii s-au gratinat.
Mod de servire
Se servesc calzi cu verdeata presarata deasupra.
Reteta in imagini o puteti vizualiza aici

0 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro