vineri, 21 august 2009

Salata de sfecla rosie

Ingrediente
1 sfecla rosie mai mare, 1 hrean, ulei, sare, zahar, otet.
Mod de preparare
Sfecla se spala bine si se introduce la cuptor la copt, mai exista varianta de a o pune pe jar. Cand s-a copt o lasam sa se raceasca si se curata apoi de coaja. Se taie feliute sau cubulete si se adauga intr-un bol. Separat intr-un bol mai mic amestecam 1 lingurita de ulei cu 1 lingurita de zahar brun, 1 lingurita de otet si sare dupa gust. Se lasa 5 minute separat timp in care radem hreanul. Se adauga peste sfecla hreanul si apoi dressingul. Se amesteca usor si se mai adauga sare sau zahar dupa gust.
Mod de servire
Se serveste dupa preferinta cu iaurt sau maioneza.

0 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro