luni, 28 septembrie 2009

Conopida gratinata

A venit toamna, si odata cu ea pe masa asezam bunatati specifice...conopida gratinata...
Ingrediente
1 conopida , 100 ml smantana, 150 gr cascaval , 2 oua, sare, piper, 20 gr unt, 20 gr vegeta, pesmet .
Mod de preparare
Conopida se tine in apa rece timp de 1 ora. Se desface in buchetele si se fierbe timp de aproximativ 15 minute in apa cu sare. Conopida se scoate din apa, si se lasa la scurs intr-o sita. Intre timp se bat ouale, se amesteca cu smantana , piper, sare, vegeta. Se unge un vas de Yena cu unt , se tapeteaza cu pesmet, se asaza conopida racita si scursa de apa, se presara pesmet deasupra cca 20 gr. se toarna apoi ouale batute cu smantana si se dau la cuptorul incins la 200 grade C. Dupa 10 minute adaugam cascavalul ras si lasam la copt pana se gratineaza bine.
Mod de servire
Se serveste cu smantana.
Reteta in imagini aici

0 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro