- Ingrediente
- 1 varza, 200 ml smantana, 250 gr piept de pui fiert ( se poate inlocui cu carne de porc sau vita fiarta), 50 ml ulei, 20 gr orez, 1 ceapa, 40 ml lapte, sunculita , 1 ardei, cascaval, sare, pipier, verdeata, 20 ml vin alb dulce
- Mod de preparare
- O varza potrivita se curata de cotor astfel incat sa nu taiem varza, se inlatura usor. Varza din interior se toaca marunt si se caleste impreuna cu ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul taiat fasii si ulei. Se adauga orezul, pieptul de pui fiert si taiat cubulete, sare, piper dupa gust. Varza se pune intr-un vas unt cu unt si se umple cu compozitia obtinuta, iar deasupra se pune fasii de sunculita. Se toarna peste varza umpluta smantana diluata cu lapte, se adauga la final vinul, se pune capacul si se introduce la cuptor. Se lasa pana se patrunde varza, orezul se fierbe iar la final se rade cascaval si se lasa la gratinat.
- Mod de servire
- Se serveste calda dupa preferinta cu smantana.
marți, 15 septembrie 2009
Varza umpluta
Rasfoind cartea lui Radu Anton Roman - Ardealul am gasit reteta de "Varza umpluta" , eu am adaptat-o la gusturile mele, este simplu de realizat si are un gust aparte...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu