vineri, 18 septembrie 2009

Zacusca

A venit vremea sa umplem camara cu bunatati, retete testate in bucatarie gasiti aici
Ingrediente
15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 1 kg ciuperci proaspete, 3 kg. rosii, piper, sare dupa gust.
Mod de preparare
Pentru o zacuscu gustoasa vinetele si ardeiul pot fi copate. Reteta prezentata este realizata cu vinete si ardei copt. Se realizeaza astfel: se coc vinetele , ardeiul se curata , se toaca ca pentru salata. Ceapa si ciperciile se spala, se trec prin masina de tocat. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pana se ingroasa ca o smantana. Intr-un vas mare se caleste in tot uleiul ceapa, si cand aceasta a devenit aurie, se adauga ciuperciile , vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet pana cand uleiul se ridica deasupra. La sfarsit se adauga sare , piper dupa gust. Se pune zacusca in borcane fierbinti, se capseaza si se sterilizeaza in Baine Marie timp de 30 minute. Se pastreaza in camara la rece.
Mod de servire
Se serveste alaturi de muraturi si paine de vatra.

0 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro