duminică, 7 februarie 2010

Chiftelute cu susan

Ideale pentru un aperitiv servit in zile deosebite...vine Sf. Valentin :)
Ingrediente
500 gr carne tocata porc si vita , 2 oua, 1 legatura de patrunjel, sare, delicat de legume, 2 cartofi fierti, 1/2 paine ,lapte pentru inmuiat painea, susan pentru modelat chiftelutele, condimente.
Mod de preparare
Carnea tocata se amesteca cu ouale, sare, condimente, verdeata tocata marunt, painea inmuiata in lapte si stoarsa, cartofii fierti si pasati, sare dupa gust. Compozitia se amesteca usor apoi se modeleaza chiftelutele cu ajutorul mainilor trecute printr-un bol cu apa rece, se trec prin susan, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins. Sunt gata cand devin aurii.
Mod de servire
Se servesc reci sau calde ca aperitiv.
Reteta in imagini Aici

2 comentarii:

Sarea in bucate spunea...

AI UN PREMIU LA MINE PE BLOG!

Mara spunea...

Multumesc frumos ;)

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro