vineri, 26 februarie 2010

Prajitura Desteapta

Maine este sambata si trebuie sa trecem prin bucatarie ;) Am gasit o reteta de "Prajitura desteapta" pe site-ul www.gourmandine.ro, chiar ii multumesc pentru reteta, este chiar delicioasa. Eu am reusit asa ca ...spor la desert... Ingrediente: 4 oua, 120 gr margarina, 120 gr faina, 20 ml apa, 500 ml lapte la temperatura camerei , 1 plic zahar vanilinat, 150 gr zahar , zahar farin pentru pudrat. Mod de preparare: Margarina se topeste intr-un vas, dupa care o lasam la racit. Albusurile le punem intr-un bol si le batem spuma cu mixerul. Intr-un alt bol mai incapator punem galbenusurile, adaugam zahar , zaharul vanilinat apa si omogenizam totul . In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si omogenizam. In compozitia obtinuta adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza complet. Se adauga laptele caldut si mixam bine. La final se adauga in compozitie albusurile batute spuma, amestecam bine pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este lichida, avand aspect de ciorba , in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema. Se unge o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta in tava si o introducem in cuptorul incalzit pentru 40 minute, la foc mic spre mediu, atentie supravegheati prajitura pentru a nu se arde. De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii. Dupa ce prajitura s-a copt o scoatem din cuptor, se lasa in tava la racit apoi se pudreaza cu zahar farin. Mod de servire: Se serveste rece. Reteta in imagini Aici

0 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro