joi, 25 februarie 2010

Sarmale de post cu ardei iute

Pentru maine va recomand o reteta de post " Sarmale de post cu ardei iute". Este o reteta simpla si usoara, sigur o sa va placa : )
Ingrediente
2 verze murate, 250 gr orez, 50 gr pasta de tomate, 4 cepe, 100 ml ulei, sare, 4 morcovi, marar verde, boia de ardei iute, boabe de piper negru, ardei iute.
Mod de preparare
Varza murata se tine in apa rece cca 30 minute. Ceapa se toaca pestisori, si se caleste in uleiul incins. Se adauga morcovul ras, si apoi orezul. Dupa cateva minute se adauga pasta de tomate, sare dupa gust, marar verde tocat marunt, boia de ardei iute si se mai lasa pana ce toata compozitia are un aspect uniform. Varza se spala, se aleg foile si se umplu cu compozitia de mai sus. In cratita se pun betisoare de marar uscat, si varza tocata, un strat. Se pun apoi sarmalale in forma de floare, randuri. Deasupra randurilor se pun foi de varza. Se adauga apa cat sa acopere si se pun la fiert. Se lasa sa fiarba, iar spre final se adauga cateva boabe de piper negru.
Mod de servire
Se servesc cu mamaliguta si ardei iute.

0 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro