marți, 27 iulie 2010

Povestile Bucatariei Romanesti - Volumul 3 - Ardealul

Jurnalul National iti aduce 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri afla istoria bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romanilor... „Retete de Colectie"! Vineri, 30 iulie, ai volumul trei din „Povestile bucatariei romanesti". O editie completa, reasezata in pagina, innobilata si ilustrata cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Saptamana aceasta continua calatoria noastra culinara in „Ardealul slaninii cel gustos" (cum isi „alinta" Radu Anton Roman tinutul de bastina). Stia tot despre mancarurile ardelenesti, de la galustele grase in foi de varza (un fel de sarmale enorme, rascroite dupa mintea ardeleanului) la fripturi numite dupa toponimic (de Turda, de pe Somes, de Cluj) ori pana la placintele pe piatra ale locuitorilor din Apuseni si din Tinutul Padurenilor. Acestea toate le veti regasi in amplul volum dedicat Transilvaniei, comentate dupa gustul si limba unui ardelean sadea. Luati, dar, brisca si taiati o bucata de slanina, numai buna de alaturat paharelului de palinca. Va asteapta o carte de retete colosale. Spor la gatit!

0 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro