- Ingrediente
- 10 ardei, 1 kg carne tocata, 1 morcov,200 gr orez, 2 cepe, 40 ml ulei, sare, 50 gr bulion, 1 rosie, 20 gr faina, 1 ceapa mare , 20 gr delicat legume, patrunjel, piper.
- Mod de preparare
- Compozitia de umplut se obtine din ceapa calita in putin ulei cu orezul, morcov ras, carnea tocata, sare, bulion. Se curata ardeii de seminte, se spala si se umplu cu aceasta compozitie. Fiecare ardei dupa umplere se trece prin faina, unde este cotorul pentru a nu iesi compozitia si apoi se pune capacul . Se pun intr-o cratita unu langa altul. Se acopera cu apa si se adauga rosia taiata feliuta si apoi se pun la cuptor. Dupa 10 min se adauga rondele de ceapa, delicat de legume. Se lasa din nou la cuptor. Cu 5 minute inainte de final se adauga faina dizolvata in apa pentru a se lega sosul. Se amesteca usor printre ardei si se mai lasa putin.
- Mod de servire
- Se servesc calzi cu smantana.
marți, 7 iulie 2009
Ardei umplut cu carne
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
2 comentarii:
ma simt azi la tine ca la mama in bucatarie :) sar'mana pentru parfumul dulce al casei pe care ni l-ai adus aici :)
Multumesc frumos Lacrima
Trimiteți un comentariu