joi, 23 iulie 2009
Mancare de vinete cu carne
Fiind in plin sezon al legumelor am incercat sa prepar si altceva din vinete. Merita sa incercati!
Ingrediente:
2 vinete, 1 ceapa, 500 gr carne de porc (spata), sare, 2 rosii, 50 ml ulei, patrunjel verde.
Mod de preparare:
Carnea se spala si se portioneaza, se pune la prajit in uleiul incins. Se lasa vreo 10 minute, timp in care se mai amesteca, se adauga peste carne ceapa taiata rondele si se pune capacul sa se inabuseasca. In acest timp curatim vinetele de coaja, le taiem rondele si le punem in apa rece cu sare cateva minute. Se storc bine si se pun peste carne, acoperim din nou. Dupa 5 minute amestecam si adaugam rosiile curatite de coaja si taiate rondele. Se amesteca usor si se lasa la inabusit pana ce mancarea este gata.
Mod de servire:
Se serveste calda cu patrunjel tocat marunt .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
2 comentarii:
Yammy ! Foarte faina combinatia ;)
imi place ca nu trebuie prajite vinetele... inca nu stiu cum iese, ca acum e pe foc, dar cred ca e super! merci
Trimiteți un comentariu