- Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare. Crema de vanilie: 300 ml lapte, 90 gr zahar, 50 gr faina, 2 oua, vanilie. Decor: frisca cu aroma de vanilie, zahar vanilat.
- Mod de preparare
- Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in forma de avelina ( rotunda ) cu diametrul de 5 cm. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la tempaeratura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. La coaja se taie capacul total. Cojile se umplu cu crema de vanilie, iar capacul de deasupra se taie in doua. Se decoreaza cu frisca batuta iar capacul taiat se pune sub forma de aripioare la lebeda. Se presara cu ajutorul unei site zahar farin.
- Mod de servire
- Se servesc reci.
- Reteta in imagini Aici
luni, 1 februarie 2010
Lebede
Mi-am propus sa prepar toate categoriile de desert. Am inceput cu domnisoarele "Lebede"
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu