duminică, 28 februarie 2010

Pateuri cu branza

O reteta simpla si rapida care nu necesita mult timp. Eu va recomand foietajul de la Linco :)
Ingrediente
Aluat: 800 gr foietaj; Umplutura: 150 gr gris, 200 gr branza telemea, vanilie, 2 galbenusuri.
Mod de preparare
Intr-o cratita cu 200 ml apa se adauga un praf de sare si se pune la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca rapid cu telul pana se ingroasa si se da la rece. Branza telemea se rade intr-un bol, se adauga grisul fiert si racit, galbenusurile si amestecam usor. O tava se tapeteaza cu hartie. Pe o masa rece se intinde foietajul, se imparte in parti egale cu diametrul de 20x10 cm, pe fiecare parte se adauga umplutura si se pliaza. Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa la copt, pana devin auri.
Mod de servire
Se servesc calde sau reci, ca aperitiv.
Reteta in imagini Aici

4 comentarii:

Paradis spunea...

wow de retin crema de brinza.Multumesc Mara.O primavara minunata.

Gabriela spunea...

fooarte bine arata pateurile astea ce as mai manca unul,am sa salvez reteta trebuie ancercata bravo arata foarte bine si cred ca sant si gustoase mie ami plac foarte mult pateurile.

Mara spunea...

Merita sa incercati reteta, apoi sa imi spuneti cum v-au iesit:) Va imbratisez cu drag.

Anca spunea...

ce frumoase au iesit yamyy
Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 martie daca iti face palcere sa-l ridici .....

Toate retetele sunt pe Petitchef
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro