- O reteta simpla si rapida care nu necesita mult timp. Eu va recomand foietajul de la Linco :)
- Ingrediente
- Aluat: 800 gr foietaj; Umplutura: 150 gr gris, 200 gr branza telemea, vanilie, 2 galbenusuri.
- Mod de preparare
- Intr-o cratita cu 200 ml apa se adauga un praf de sare si se pune la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca rapid cu telul pana se ingroasa si se da la rece. Branza telemea se rade intr-un bol, se adauga grisul fiert si racit, galbenusurile si amestecam usor. O tava se tapeteaza cu hartie. Pe o masa rece se intinde foietajul, se imparte in parti egale cu diametrul de 20x10 cm, pe fiecare parte se adauga umplutura si se pliaza. Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa la copt, pana devin auri.
- Mod de servire
- Se servesc calde sau reci, ca aperitiv.
- Reteta in imagini Aici
duminică, 28 februarie 2010
Pateuri cu branza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
4 comentarii:
wow de retin crema de brinza.Multumesc Mara.O primavara minunata.
fooarte bine arata pateurile astea ce as mai manca unul,am sa salvez reteta trebuie ancercata bravo arata foarte bine si cred ca sant si gustoase mie ami plac foarte mult pateurile.
Merita sa incercati reteta, apoi sa imi spuneti cum v-au iesit:) Va imbratisez cu drag.
ce frumoase au iesit yamyy
Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 martie daca iti face palcere sa-l ridici .....
Trimiteți un comentariu