- Ingrediente
- 4 foi de napolitana, Crema: 250 gr nuca, 100 gr zahar, 4 galbenusuri, 250 gr unt sau margarina, vanilie. Caramel: 200gr zahar
- Mod de preparare
- Nuca se striveste cu merdeneaua, untul se topeste intr-un castron pe Bain Marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusele. Se amesteca totul si se lasa pana se ingroasa.Cand compozitia se ingroasa se adauga nuca. Separat topim zaharul (200 gr) intr-o cratita si turnam peste crema si amestecam rapid.Crema fierbinte se adauga pe o foaie de napolitana apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitana si continuam pana la a patra foaie si se preseaza. Deasupra de pune o tava cu greutate, astfel incat sa obtinem o napolitana umpluta uniform. Se lasa la rece pentru a putea fi portionata. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu o lama bine ascutita.
- Mod de servire
- Se serveste ca desert.
- Reteta in imagini Aici
duminică, 18 aprilie 2010
Napolitane cu nuca si caramel
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui blog se pedepseste conform legilor in vigoare.
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
E-mail: contact@bucataria-romaneasca.ro
2 comentarii:
abia astept sa fac prajitura asta, n-am mai mancat de cand eram copil, iuhuuuu ce pofta mi-e!!
hum ça doit etre tres bon mrc bizz
Trimiteți un comentariu